söndag 7 augusti 2011

Kofta i lingarn

Min mamma har stickat en kofta till sig, i gammelrosa och trekvartsärm. Den är stickad i garnet Colina från T&K Yarns. Fin blev den!

lördag 6 augusti 2011

Liten klockmössa

Babymössan klar. Färgerna på bilden är något missvisande, fick helt enkelt inte riktigt till det med kameran.

Nu är den klar - den lilla mössan. Kanske blev den något för liten och kanske inte helt perfekt men tror absolut att det är en bra grund till en bra mössmodell, så mönstret kommer så småningom. När jag har bearbetat det lite...

torsdag 4 augusti 2011

Lättstickad barnmössa

Den här mjuka och sköna barnmössan är stickad i garnet Amoretto från T&K Yarns (Lilarosa, Vit och Duvblå). Jag har använt mig av strumpstickor nr 2 och det gick åt ungefär 50 gr. Det beror såklart på hur lång man vill sticka den (min blev ca 16 cm lång och ca 40 cm i omkrets). Jag tror att den nog kan bli fin som lite "toppig" också, sticka den i så fall några cm till.

Gör så här:

  • Lägg upp 110 m på strumstickor nr 2. 
  • Sticka resår: 3 rm, 2 am i ca 5 cm eller så långt du önskar (varvet börjar vid uppläggningstråden). 
  • Sticka rm (slätstickning) till arbetet mäter ca 15 cm.
  • De sista varven stickas varje m ihop med nästa (dvs maskornas antal minskar med hälften efter ett varv). Fortsätt på detta sätt till ca 13-14 m återstår. 
  • Dra garnet igenom de sista m och fäst. 
  • För att få ett mindre abrupt slut på mössan kan man sticka vartannat varv stätstickning och minska vartannat varv. Dessutom minska till t ex 8-10 m istället för till 13-14.

Vill du göra en mindre mössa? Lägg upp färre maskor.
Ungefärlig storleksguide:
Omkrets/maskor
32 cm/85 m 
36 cm/95 m
40 cm/110 m