fredag 10 juni 2016

Virkade bokstäver

Jag har virkat några bokstäver till min brorson som är i läsartagen.


Inspirationen hittade jag på Järbo Garn men har modifierat mönstret en del och virkat en del på fri hand då jag tyckte att bokstäverna blev alldeles för stora. Planen är att orka mig igenom och göra ett helt alfabet. Vi får se om det blir så... Tills vidare har han i alla fall bokstäverna i sitt eget namn att laborera med.

tisdag 7 juni 2016

Mitt gröna rum - nu börjar det spira!

Tomatplantan har fått små blommor!

Paprikan har fått gröna blad. Fröna tog jag från paprikan som jag köpt på Hemköp för att ha i salladen. Jag lät dem torka i några dagar och planterade dem sedan i en kruka med såjord. Alla tre frön grodde och har blivit små plantor!

Nya ärtorna verkar fortfarande må bra. Alla mina gamla som blivit så fina dog av en anledning jag inte riktigt har förstått. Övervattning? Uttorkade? För kallt? För varmt? För mycket sol? För stora temperaturväxlingar? Det kan vara precis vad aom helst. Jag hoppas att dessa (märgärter) ska klara sig!

Jordgubbarna börjar ta form.

Jag hittade en söt liten blomma i skogen och lyckades driva fram rötter på bladen i ett vattenglas. Jag är lite osäker på vad det är för blomma men gissar på någon slags viol...