Följ denna blogg via e-post

fredag 24 maj 2013

Att hjälpa en människa

Alla lever inte ett lika fördelaktigt liv som jag. Det har jag själv fått erfara när jag gjort resor som fört mig till mer utsatta länder. Men det syns även här i Sverige - välfärdslandet. Att bara bjuda på en liten del av mitt överflöd skulle kunna hjälpa så många. Jag tänker inte bara då på enbart rent ekonomiska medel som sätts in på ett bankkonto till en hjälporganisation utan även på det som min största hobby kan erbjuda - stickade saker.
Jag läste ett reportage om Ingrid som jobbar för "Slättmissionens hjälpande hand" och i samband med den såg jag Anna Braws "sticka och skicka"-blogg. Jag blir oerhört inspirerad och glad av att se dessa personer som gör något meningsfullt för andra människor genom det de är bra på. Och jag måste erkänna att det är lite av en hemlig dröm för mig: En dag ska jag arrangera en stor stickfest och allt som producerats ska sedan skickas till dem som verkligen behöver! Tanken på att någon som sitter i kylan kan bli värmd av mina sockor och vantar, eller att en nyfödd bebis får en skyddande filt som jag virkat virad om sig ger mig en enorm tillfredsställelse! Plagg som är stickade av kärlek till just dessa personer. 
Människan behöver dessa materiella saker för att kunna överleva den fysiska vardagen men för mig har stickningen också fått en annan dimension. Människan behöver också gemenskap, vi är skapta så. Även där kan jag ge av mitt överflöd. Så i väntan på rätt tid för den "stora stickfesten" kan jag öppna min stickjunta för alla som vill och erbjuda en stund av gemenskap och värme. Välkommen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar